December 19-én, az év utolsó szakköri foglalkozásán rendhagyó módon esett szó a német karácsonyi szokásokról, ételekről, italokról. A tanulókkal közösen karácsonyi forró italt készítettünk, és hazánkban is kapható jellegzetesen német sütiket kóstoltunk. Ezen a napon Kinderpunsch és Lebkuchen került az asztalra. A forró italból jutott annyi, hogy a tanszobásokat is meg tudtuk kínálni. Ha valaki kedvet kapna a finom ital elkészítéséhez, mellékeljük a 6 főre elegendő receptet.

Hozzávalók: 3 db csillagánizs, 2 db egész fahéj, fél teáskanál szegfűbors, fél teáskanál szegfűszeg, 7 dl almalé, 5 dl narancslé, 7 dl gyümölcslé (piros), 3 dl víz, 2 evőkanál méz, 2 db teafilter, 1-1 db alma, narancs.

A hozzávalókat egy fazékba összeöntjük a fűszerekkel együtt, ezt felforraljuk, majd lekapcsoljuk alatta a lángot. Ezt követően lógatjuk bele a teafiltert, amit hagyunk benne ázni, majd a legvégén keverjük bele a mézet, amit cukorral is helyettesíthetünk, illetve el is hagyhatunk. A kész italt kicsi darabokra vágott almával és naranccsal díszítjük.

Jó kortyolgatást!